Juulia Peura EFT-turnauksessa Sveitsissä

Juulia Peura tyttömaajoukkueessa EFT-turnaukseen

http://kapanaiset.com/wp-content/uploads/2011/08/JuuliaPeura-1-217x300.jpg

Kuva: Jussi Arola

 

KaPan salibandyn B-tyttöjen ja naisten kapteeni Juulia Peura osallistuu jo toistamiseen tyttömaajoukkueen kanssa EFT-turnaukseen. Viime vuonna Juulia oli voittamassa Helsingissä käytyä turnausta ja tänä vuonna maajoukkueen tytöt suuntaavat parin päiväisen Eerikkilän leirityksen jälkeen Sveitsiin.

Suomi kohtaa perjantaina 2.11. Sveitsin ja lauantaina on vuorossa Tshekki. Sokerina pohjalla on sunnuntaina 4.11. peli Ruotsia vastaan. Suomen joukkue on suurelta osin uudistunut sitten viime keväisten voittoisten MM-kisojen. Mukaan rinkiin on astumassa nuorempi polvi ja Juulia Peura edustaakin jo kokeneempaa kaartia, vaikkei niinkään ikänsä kuin pelikokemuksensa vuoksi.

“Viimeksi oli helpompi lähteä turnaukseen, koska sai tulla tavallaan puskista. Nyt valmennuksella on varmasti jo odotuksia niin pelillisesti kuin uusien joukkuelaisten opastamisessakin,” Juulia pohtii ennakkotunnelmia.

Turnaukseen valmistautumiseen on totuttuun tapaan kuulunut joukkueharjoitusten lisäksi omia treenejä niin, että harjoituskertoja on viikossa kertynyt toista kymmentä. Juulia kertoo valmistautumisen sujuneen hyvin, joten mailat tuunattuina ja varusteet laukkuihin pakattuina hän lähtee hyvillä mielin kohti Sveitsiä.

Sen lisäksi, että Juulia itse tuli vähän puskista maajoukkueeseen, myös hänen kotijoukkueensa KaPa-65 on singahtanut samoista pusikoista tyttösalibandyn huipulle. “Nyt ei enää juurikaan kysellä, että mikä KaPa ja mistä se tulee,” Juulia kertoo hymyillen. Menestyminen valtakunnallisesti on omiaan ruokkimaan nuorempien innostusta turvaten lajin paikallisen  jatkumisen ja kehittymisen. KaPa-65 onkin loistava esimerkki siitä, että ennakkoluulottomalla asenteella ja sitkeällä työllä voidaan pärjätä isojenkin joukossa.

Koko seura ja joukkuekaverit toivottavat Juulialle sekä Suomen tyttöjoukkueelle onnea ja menestystä turnaukseen!

Suomeen palattuaan Juulia jatkaa B-tyttöjen SM-pelejä joukkueensa kanssa 10.11. Oulussa ja Jyväskylässä 11.11.

 

Suomen tytöt aloittivat voitolla 

EFT-turnauksen ensimmäisessä ottelussa perjantaina 2.11. Suomi sai vastaansa emäntäjoukkueen Sveitsin. Ensimmäinen erä meni ilman maaleja, mutta toinen erä oli varsin tapahtumarikas Suomen tehdessä 4  ja Sveitsin 2 maalia. Suomalaisia maalintekijöitä olivat Veera Kauppi kaksi kertaa ja kertaalleen maalasivat KaPan Juulia Peura sekä Mira Wickman.

Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen saamaan pallon vastustajan verkkoon. Kristiina Järvinen teki Suomen viidennen maalin. Ottelu päättyi siis Suomen voittoon 3-5.

Suomen tytöt voittivat myös varsinaisen pelin jälkeen käydyn rangaistuslaukauskisan    2-3. Suomalaisista Juulia Peura, Ella Holmberg ja Kristiina Järvinen upottivat rankkarivetonsa sveitsiläisvahdin selän taakse.

Suomen joukkue aloitti kisat hienosti voitolla. Lisäksi erityistä iloa saimme kokea, kun IFF:n sivujen tulospalvelusta luimme oman kapteenimme Juulian hienosta panoksesta päivän ottelussa. Yksi maali varsinaisella peliajalla ja onnistunut rangaistuslaukaus ovat upea saalis yhdestä ottelusta. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen Tshekki-peliin   – tsemppiä Juulia ja Suomi :)

Tässä vielä ottelun tilastot.

 

 

Suomi kaatoi Tshekin selkein luvuin

Lauantaina 3.11. tytöt pelasivat toisen turnausottelunsa, jossa vastustajana oli Tshekki.

Ensimmäisessä erässä Suomen kolmosketju vastasi tehoista ja erä meni Suomelle 3-1. Maalinteon aloitti Juulia Peura ja kaksi seuraavaa maalia teki Johanna Homi Juulian ollessa kolmannen maalin syöttäjä.

Toinenkin erä meni selkeästi suomalaisille, nyt maalein 4-0. Suomen tyttöjen maaleista vastasivat Mira Wickman kahdesti ja kertaalleen Salla Suomela sekä Ella Sundström.

Viimeisessä erässä Tshekki ei päässyt edelleenkään kasvattamaan maalimääräänsä, mutta Suomi sen sijaan heilutteli tshekkiverkkoja vielä kahdesti. Asialla olivat tällä kertaa Salla Suomela ja Anu Raatevaara. Varsinainen ottelu päättyi näin Suomen tyttöjen suvereeniin 9-1 voittoon.

Rangaistuslaukauskisassa Juulia Peura ei pettänyt tälläkään kertaa vaan latasi pallon ohi vastustajan maalivahdin. Suomi otti näin voiton rankkarikisasta luvuin 1-0.

Vaikkakin itse peliä näkemättä ja vain tilastoihin nojaten voitaneen kuitenkin sanoa, ettei Tshekin tytöillä ollut tänään juurikaan aseita Suomen tyttöjä vastaan. Lisäksi kapalaisena on mahtavaa seurata oman joukkueen pelaajan onnistumisia. Huomenna onkin sitten vuorossa varmasti tiukka titaanien taistelu, kun Suomi ja eilen myös Tshekin selkeästi peitonnut Ruotsi kohtaavat. Voit seurata (jos nettiyhteydet vain toimivat) peliä IFF:n sivuilta tästä linkistä.

TSEMPPIÄ RUOTSIN KAATOON JUULIA JA SUOMEN TYTÖT :)